Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Η θέση του blog “Νέο Καματερό” για το Δήμο μας

Πολλοί φίλοι με μηνύματά τους μας ζήτησαν να εκφράσουμε μια άποψη για τα τεκταινόμενα στο Δήμο και την περιοχή μας ενόψει του “Καλλικράτη”.
1. Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι μοναδική ελπίδα να σωθεί και να ξεφύγει από τη μιζέρια που τον έχουν οδηγήσει οι δημοτικοί «άρχοντες» των τελευταίων ετών, είναι η συνένωση του Δήμου μας
2. Θεωρούμε τη συνένωση με το Δήμο Αγίων Αναργύρων επιβεβλημένη
3. Σε κάθε περίπτωση να πάνε στην «άκρη» όσοι με ευθύνη τους ως σήμερα μας έφεραν σ’ αυτή την κατάσταση και να διενεργηθούν δικαστικές έρευνες για την κατάντια του Δήμου
Αυτά για την ώρα…

2 σχόλια:

Χριστόφορος Δανάκος είπε...

ΠΡΟΣ: τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
του Δήμου Καματερού

Κοινοποίηση: Σύλλογος Κρητών Καματερού «το Αρκάδι»
Σύλλογος Ποντίων «ο Δημήτρης Ψαθάς»
Σύλλογος Πελοποννησίων «ο Γέρος του Μοριά»
Πολιτιστικός Σύλλογος «το Γκιορτάνι»
Σύλλογος Ηπειρωτών Καματερού
Σύλλογος Αγ. Τρύφωνα
Οικιστικός Σύλλογος Κάτω Αττάλου
Θεατρική σκηνή «Εκτός σχεδίου»
Συνδικάτο οικοδόμων
Επιτροπή Ειρήνης
ΓΑΣΚ Καματερού
ΠΑΟ Καματερού
Α.Ο. ΑΤΤΑΛΟΣ
Όλες τις εν ενεργεία Δημοτικές παρατάξεις

Κύριε Πρόεδρε,

Παρακαλούμε να συγκαλέσετε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, με μοναδικό θέμα δημόσιας διαβούλευσης για την εφαρμογή του «Καλλικράτη» στο Δήμο μας.

Ως γνωστόν, είμαστε ο μοναδικός Δήμος στο λεκανοπέδιο Αττικής που μπαίνει σε διαβούλευση.

Οι πολιτικές μας θέσεις και η αντίθεση της παράταξής μας σ’ αυτή τη μεταρρύθμιση είναι διατυπωμένες και καταγεγραμμένες σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όμως πρέπει στο ζήτημα του χωροταξικού να γίνει μία πλατιά συζήτηση και να εκφραστούν οι απόψεις όλων των φορέων της πόλης. Έτσι εμείς κατανοούμε τη δημόσια διαβούλευση, με την ενεργητική συμμετοχή των φορέων της πόλης.
Επειδή οι στιγμές είναι ιστορικές και καθοριστικές για την πορεία και το μέλλον της πόλης μας και η ευθύνη μας τεράστια, παρακαλούμε να υπάρχουν όλα τα στοιχεία εκείνα που προβλέπει η Διοικητική μεταρρύθμιση σε περίπτωση συνένωσης Δήμων (πληθυσμιακά, κοινωνικά, οικονομικά, γεωγραφικά, αναπτυξιακά, λειτουργικά και βιωσιμότητας, πολιτιστικά, ιστορικά και χωροταξικά) των Δήμων Ιλίου και Αγ. Αναργύρων, τα οποία και θα πρέπει να αξιολογήσουμε, μιας και δεν το έκανε το Υπουργείο Εσωτερικών.
Είναι γνωστό ότι η πρόθεση του κ. Ραγκούση, είναι να μας συνενώσει με ένα εκ των Δήμων Ιλίου ή Αγ. Αναργύρων, αν και ο Δήμος μας έχει όλα τα εχέγγυα και την προοπτική να μείνει μόνος του.

Καματερό 4 Μαΐου 2010 Για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Χριστόφορος Δανάκος
Απόστολος Κατσαρός
Δημήτρης Μανάρας
Ιωάννης Ρέππας

Χριστόφορος Δανάκος είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί συμπολίτες,
Η κρισιμότητα αυτών των στιγμών που προήλθε από την οικονομική κατάρρευσης της χώρας, σε συνδυασμό με την επιβολή της περιβόητης μεταρρύθμισης «Καλλικράτης», μου δίνει την αφορμή να εκφράσω και δημόσια τις θέσεις μου, πράγμα που έκανα και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας.
Σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι, η μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα βιώνουν την πιο άγρια αντιλαϊκή επέλαση, η κυβέρνηση εφαρμόζει τη Διοικητική μεταρρύθμιση «Καλλικράτης».
Την όλη δομή της λεγόμενης μεταρρύθμισης, καταψήφισα στο Δημοτικό μας Συμβούλιο για τους εξής πολιτικούς λόγους.
- Με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» άμεσα καταργούνται πάνω από 4.000 νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, που λειτουργούσαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συνέπεια αυτής της εξέλιξης θα είναι να βρεθούν στην ανεργία περίπου 30.000 εργαζόμενοι και να είναι στην ανασφάλεια για το μέλλον τους το σύνολο των μόνιμων υπαλλήλων.
- Με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» μακροπρόθεσμα, διαμορφώνονται οι συνθήκες ιδιωτικοποίησης σημαντικών κοινωνικών φορέων (Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία), που θα περιέλθουν στους Δήμους με χρήματα που θα εξασφαλιστούν από νέα φορολόγηση.
- Με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στους Δήμους, την έλλειψη χρηματοδότησης από την κεντρική εξουσία, τον συγκεντρωτισμό και όχι την αποκέντρωση, είναι βέβαιο ότι η μεταρρύθμιση αυτή γίνεται ο πυλώνας της πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.
Παράλληλα στη νέα μεταρρύθμιση δεν γίνεται καμιά αναφορά για τα παρανόμως παρακρατούμενα χρήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα οποία προφανώς παραγράφονται, αφού οι πολιτικοί μας μαζί με όλα τα άλλα, φρόντισαν να κατασπαταλήσουν...
Και ενώ όλα αυτά τα γεγονότα έχουν δυναμιτίσει τις σχέσεις πολίτη – κράτους, η Διοίκηση του Δήμου μας σφυρίζει αδιάφορα. Υπερψηφίζει τη μεταρρύθμιση, ευθυγραμμίζεται με τις προτάσεις του κ. Ραγκούση για συνένωση του Δήμου μας, βάζοντάς μας προ τετελεσμένου γεγονότος για διαβούλευση, για το αν θα συνενωθούμε με το Δήμο Αγ. Αναργύρων ή με το Δήμο Ιλίου.
Πως αλήθεια η Διοίκηση εννοεί τη διαβούλευση; Ερήμην του λαού;
Γιατί δεν κάλεσε τους φορείς της πόλης, τους συλλόγους τους εργαζόμενους, τις Δημοτικές παρατάξεις, σ’ ένα πλατύ ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο; Γιατί δεν έκανε το αυτονόητο, δηλαδή τη χρήση του δημοψηφίσματος; Ποιος θα πάρει αυτή την ιστορική ευθύνη, αν δεν την πάρει ο ίδιος ο λαός; Επιτέλους γιατί δεν μας ενημερώνει για τα οικονομικά των δύο Δήμων, με τους οποίους η κυβέρνηση προτείνει τη συνένωση;
Μήπως τελικά κάτω από το τραπέζι έχει συμφωνηθεί το ξεπούλημα του Δήμου μας;
Μήπως πρέπει να παραδώσουμε και τα κλειδιά της πόλης στο βωμό των προσωπικών και κομματικών συμφερόντων των διοικούντων;
Κατηγορηματικά σας δηλώνω, ότι εμείς θα αντισταθούμε. Δεν θα παζαρέψουμε την τύχη και την ιστορία της πόλης μας. Δεν πρόκειται να παραδώσουμε τα κλειδιά χωρίς μάχη, την οποία θα δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη.

Για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΔΑΝΑΚΟΣ, π. Δήμαρχος.