Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Επίσκεψη Γ Παπανδρέου στη Δυτική Αθήνα

«Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί».
Εργάτη, άνεργε ,απολυμένε, αυτοαπασχολούμενε, συνταξιούχε , νέα-ε ,
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ Παπανδρέου το Σάββατο πήρε σβάρνα τις φτωχογειτονιές της Δυτικής Αθήνας, τους Αγίους Αναργύρους, το Καματερό, το Ίλιον. Μίλησε περί αναβάθμισης της ζωής στη Δυτική Αθήνα και περί πράσινης ανάπτυξης. Όμως μιλά κι η ίδια η πραγματικότητα όταν το ΠΑΣΟΚ και οι υποψήφιοί του τεμαχίζουν ήδη και παραδίδουν κομμάτι- κομμάτι το Πάρκο Τριτση στους Λατσηδες και τα Καρφουρ, κι έχουν βάλει στο μάτι το Ποικίλο όρος, το στρατιωτικό εργοστάσιο 301 όπως και κάθε πνεύμονα στην Αττική. Το σχέδιο τους προβλέπει ξένους και ντόπιους επενδυτές με απαράβατο όρο να έχουν φθηνούς εργάτες και εξοντώνοντας τους μικρέμπορους και τους αυταπασχολούμενους, να ελέγχουν τη γη και τις υποδομές.
Υπάρχει όμως άλλο σχέδιο ανάπτυξης για τη Δυτική Αττική με το λαϊκό αγώνα που αλλάζει συσχετισμούς και κατευθύνεται στη λαϊκή εξουσία - οικονομία που μπορεί να διασφαλίσει συνδυασμένα τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας στη σταθερή πλήρη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, στις υποδομές, στη φτηνή λαϊκή στέγη, τις συγκοινωνίες αποδίδοντας τους χώρους -πνεύμονες της Αττικής σε αυτόν που του ανήκει, αποκλειστικά στο λαό.
Όμως για να χαρεί την πόλη του ο κόσμος πρέπει να έχει πρώτα από όλα δουλειά, δικαιώματα, να μπορεί να προγραμματίσει τη ζωή του.
Ο Γ Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική τους σου πήραν ολόκληρους μισθούς και συντάξεις από την τσέπη, σε καταδίκασαν στα 40 χρόνια δουλειάς για ένα ξεροκόμματο σύνταξη, σου έβαλε λουκέτο στο μικρομάγαζό σου και που δίχως έλεος αύξησε φόρους τέλη και περικοπές. Τώρα γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος και ζητά να σου πάρει και την ψήφο.
Απειλεί με χρεοκοπία τους χρεοκοπημένους
Η χρεοκοπία που ο Γ Παπανδρέου διαλαλεί σαν μπαμπούλα θα αρχίσει και θα τελειώσει σε αυτά που σου απέμειναν στην τσέπη, τη σύνταξη και το μισθό σου, κι αυτό το πενιχρό επίδομα ανεργίας. Έχεις πείρα πια πως όταν μιλούν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΕΕ ΔΝΤ, κεφαλαιοκράτες για χρεοκοπία. εννοούν το λαό, την ίδια ώρα που όχι μόνο μένουν άθιχτα αλλά εκτινάσσονται κιόλας τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Η επιμήκυνση, η ελεγχόμενη χρεοκοπία τους δεν είναι τίποτε άλλο από ένα μνημόνιο διαρκείας. Οι ψευτολεονταρισμοί του Γ Παπανδρέου με τη Μέρκελ δεν αφορούν το μεροκάματο και τα δικαιώματα σου, σε αυτά τα έχουν βρει ότι πάση θυσία επιδιώκουν όλοι τους μαζί να στα πάρουν.
Ο Γ Παπανδρέου εκβιάζει ότι αν δεν ψηφίσεις τους εκλεχτούς του ΠΑΣΟΚ σε περιφέρεια και δήμο, θα καταστραφεί η χώρα, θα αδυνατίσει η κυβέρνηση, θα γίνουν εκλογές. Γνωρίζει καλά κι αυτός ότι είσαι αγανακτισμένος και θυμωμένος για αυτό και μαζί με τους επισήμους υποψηφίους του (Σγουρός, Σαράντης, Ζενέτος), το ΠΑΣΟΚ λανσάρει και υποψήφιους σωσίβια και ανταλλακτικά της ίδιας βάρβαρης πολιτικής όπως ο Δημαράς, ο Μητρόπουλος, ο Ψαριανός. Όποιος και να βγει από αυτούς καμιά έκπληξη, κανένα αυτί τους δεν θα ιδρώσει.
Γιατί μόνο με ισχυρό ΚΚΕ και Λαϊκή συσπείρωση και στην περιφέρεια και στο δήμο τη σταθερή και δοκιμασμένη δύναμη μπορείς πραγματικά να τους φοβίσεις. Αυτό είναι το στήριγμα σου για την επόμενη μέρα κι όχι η άσφαιρη αποχή. Μπορείς να τους δώσεις μήνυμα ότι τους πήραμε χαμπάρι, ότι το ΠΑΣΟΚ ούτε θέλει ούτε μπορεί να αλλάξει. Μόνο έτσι θα τους πεις ότι έγκριση εδώ στην καρδιά των εργατογειτονιών της Αθήνας όπως και σε όλη την Ελλάδα δεν έχουν για να συνεχίσουν την βάρβαρη επέλαση τους, μόνο έτσι θα χουν το φόβο σου. Αδυνατισμένοι αυτοί και ισχυρό το δίκιο του εργάτη.
Χρέος μας είναι να ανασάνει η λαϊκή οικογένεια στη Δυτική Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ,την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ θα συγκρουστούμε με τη γενική πολιτική γραμμή του κεφαλαίου, θα απειθαρχήσουμε στις κατευθύνσεις της ΕΕ και στα μνημόνια τους, θα βάλουμε εμπόδια στην εφαρμογή του Καλλικράτη.
Σκέψου όμως κι ότι δεν μπορείς να παίζεις διαρκώς κλεφτοπόλεμο… Η συνολική επίλυση των προβλημάτων σου δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνιμα και ολοκληρωμένα παρά μόνο στα πλαίσια ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης της χώρας, υπέρ των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, στα πλαίσια της Λαϊκής Εξουσίας και μιας κοινωνικοποιήμενης οικονομίας χωρίς μονοπώλια και εκμεταλλευτές.
Είναι η ώρα να αντιστοιχήσεις την ψήφο σου με την αγανάκτηση σου, με τα συμπεράσματα που έχεις βγάλει. Για αυτό στις 7 Νοέμβρη ψηφίζουμε παντού Λαϊκή Συσπείρωση, το συνδυασμό που στηρίζει το ΚΚΕ.
Υποψηφιος Περιφερειάρχης Αττικής Θανάσης Παφίλης
Υποψηφιος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Γιώργος Πέρρος
Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Δημήτρης Κατσαντώνης
Υποψήφιος Δήμαρχος Ιλίου Σταυρούλα Τσίτσου

Δεν υπάρχουν σχόλια: