Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Μια παρέμβαση από τον Χριστόφορο Δανάκο

Λάβαμε και δημοσιοποιούμε:
«Με ικανοποίηση διαπιστώνω ότι υπάρχουν έντιμοι, πολιτικοποιημένοι και ευαισθητοποιημένοι πολίτες στο Δήμο μας.
Επιτέλους, πρέπει να λειτουργήσουμε με πλήρη διαφάνεια και ειλικρίνεια.
Η αξιοπρέπεια είναι το τελευταίο οχυρό σ’ αυτή τη σύγχρονη λαίλαπα της διασπάθισης και αρπαγής του δημόσιου χρήματος.
Τάσσομαι δίπλα σας σε αυτή την προσπάθεια, που δεν πηγάζει από αντιπολιτευτική ανάγκη ή σκοπιμότητα αλλά το αισθάνομαι ως χρέος.
Σας στέλνω καταγγελία μου σχετική με το θέμα που ταλανίζει τη σχολική και όχι μόνο κοινότητα και σας ενημερώνω ότι προσωπικά έχω ήδη καταθέσει σχετικό υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών με αρ. πρ. 3043/15-4-2009
Για κάθε σχετική πληροφορία είμαι στη διάθεσή σας.
Χριστόφορος Δανάκος»*


* Ο Χριστόφορος Δανάκος ήταν επικεφαλής του συνδυασμού (Ν.Δ.), που πλειοψήφησε στις Δημοτικές Εκλογές του 2006, αλλά τη Β΄ Κυριακή ηττήθηκε από τον σημερινό δήμαρχο Νικήτα Καμαρινόπουλο (ΠΑΣΟΚ).
Δείτε: Το «πολιτικό πανόραμα στο Δήμο Καματερού

Σχόλιο:
Χαιρόμαστε για μια επίσημη τοποθέτηση σ’ αυτό το σκάνδαλο. Στη διάθεση τη δική σας, αλλά κι οποιουδήποτε άλλου συνδυασμού, δημοτικής παράταξης, δημοτικού συμβούλου, που θα έπρεπε να έχει άποψη για αυτό το θέμα.
Επίσης στη διάθεσή σας να δημοσιοποιήσουμε οποιοδήποτε σχετικό έγγραφο.
Πρωτίστως στη διάθεση κάθε απλού πολίτη γιατί δεν αξίζει αυτό το Καματερό στους κατοίκους του.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΝΤΙΑ… Η ΔΕΞΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΣΤΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ!
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΥΕΙ Η Χ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ; ΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΡΕΜΠΕΣΚΕΔΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

Κατά κει "αλληθώριζαν", θυμηθείτε την αγάπη και τον προσωπικό έρωτα του τότε Δήμαρχου ( τι κάνει νιάου, νιάου...:), προς την τότε Υπουργό Εσωτερικών επί ΠΑΣΟΚ Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ... αλλα ήταν και το ΔΗΚΚΙ στη μέση...και η επιδιωκόμενη αχρωματοψία από που θα εξασφαλίσουεμ χρώμα και στήριξη...
Κι όταν οι πόρτες κλείσαν από παντού, η άμοιρη τοπική και υπετοπική δεξιά, τα λούστηκε κατακέφαλα!!!
Μη ενθυμούμενοι το "μη γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου"...
Ας (τον) πρόσεχαν!!! Για το νέο Δημαρχείο που θα κάμωναν, τι καμώνονται και κάνουν πως δεν θυμούνται;;

Ανώνυμος είπε...

Θαυμάστε δε, τι επιθυμεί η νεο-Δεξιά και οι δικοί της Δήμαρχοι και αυριανοί υποψήφιοι και τέως, για τη Δυτική Αττική...
Τι ανάπτυξη θέλουν!!!
Δείτε και ξαναθαυμάσετε:


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΟΜΑΡΧΗ



Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,


Με έκπληξη έλαβα προ ημερών (22/4/09) επιστολή από την ΘΕΜΙΣ Kατασκευαστική Α.Ε, η οποία, προφανώς κατόπιν συνεννοήσεως με το Υπουργείο Δικαιοσύνης μας καλούσε να υποδείξουμε χώρους στα όρια ευθύνης μας για τη δημιουργία της Νέας Δικαστικής Φυλακής Αθηνών.

Είχε προηγηθεί (8/4/09) μια απαράδεκτη σε ύφος επιστολή από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, η οποία με κυνικό και άκρως εκβιαστικό τρόπο μάς έδινε «περιθώριο εντός μηνός» προκειμένου να μην προχωρήσει στη παραχώρηση έκτασης που βρίσκεται στην περιοχή του Ασπροπύργου στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων. Στο ίδιο διάστημα εμφανίστηκαν δημοσιεύματα στον Ημερήσιο Τύπο, όπου εμφανίζεται ως τετελεσμένο γεγονός η απόφαση να ιδρυθεί Δικαστική Φυλακή στον Ασπρόπυργο.

Το ζήτημα της δημιουργίας Δικαστικών Φυλακών στην περιοχή της Δυτικής Αττικής είχε συζητηθεί και στο παρελθόν, τις παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αλλά τελικώς δεν είχε προχωρήσει, μετά από δικές μας έντονες αντιδράσεις, οι οποίες εκφράστηκαν με ομόφωνες αποφάσεις του Νομαρχιακού μας Συμβουλίου και ανακοινώσεις όλων των φορέων της περιοχής.



Θέλουμε να ενημερώσουμε και σας, όπως είχαμε κάνει και με τους προκατόχους σας, ότι ήμασταν και είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στο ενδεχόμενο δημιουργίας Δικαστικών Φυλακών στην περιοχή μας. Θέλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι απέναντι στην υποβάθμιση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης, η οποία δεν μπορεί να βρίσκεται προς ειλημένων αποφάσεων.

Όπως γνωρίζετε, στη Δυτική Αττική, συγκεντρώνεται επί πολλές 10ετίες το σύνολο σχεδόν των οχλουσών δραστηριοτήτων του Λεκανοπεδίου (ο μοναδικός ΧΥΤΑ στην Αττική, διυλιστήρια, ναυπηγεία, χαλυβουργίες, τσιμεντοβιομηχανίες, κ.α.).

Παράλληλα, η παντελής απουσία βασικών υποδομών, η έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού, η συγκέντρωση κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα κοινωνικής ενσωμάτωσης, είναι παράγοντες που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την ποιότητα ζωής στην περιοχή μας.

Η δημιουργία δικαστικών φυλακών στα όρια της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής υποβαθμίζει την περιοχή μας ακόμα περισσότερο.

Πέρα, όμως, από τις όποιες αντικειμενικές αρνητικές επιπτώσεις θα επιφέρει στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας, το ζήτημα για μας έχει και μια βαθειά ηθική διάσταση. Η βαθύτατα προσβλητική για εμάς αντίληψη που θέλει τη Δυτική Αττική χώρο υποδοχής όλων των προβλημάτων, δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτή.

Η νοοτροπία «υπάρχει πρόβλημα, στείλε το στη Δυτική Αττική» πρέπει να τελειώνει.

Δεν αντιμετωπίζουμε το θέμα με κοινωνική προκατάληψη. Αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα και κατανοούμε τις προσπάθειες των αρμοδίων να βρουν λύση. Όμως ένα πρόβλημα που δεν δημιουργήσαμε εμείς, δεν είναι δυνατόν να το φορτωνόμαστε και αυτό εμείς.

Για τους λόγους αυτούς, σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε τη δημιουργία Δικαστικών Φυλακών στην περιοχή της Δυτικής Αττικής και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συναινέσουμε στην υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου.

Πρέπει δε να γνωρίζετε μαζί με την γενική τοποθέτησή μας για το θέμα που προέκυψε, ότι στην συγκεκριμένη έκταση που συζητείται, προγραμματίζονται άλλες χρήσεις.

Ήδη υπάρχει συνεννόηση τόσο με τον Δήμο Ασπροπύργου, όσο και με την ηγεσία της Πυροσβεστικής, για την ίδρυση Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροσβεστών, στην εν λόγω έκταση.

Κύριοι Υπουργοί,

Θέλω να πιστεύω ότι αντιλαμβάνεστε και συμμερίζεστε την απολύτως δικαιολογημένη αντίρρησή μας. Θα θέλαμε λοιπόν να ζητήσουμε την προσωπική σας παρέμβαση ώστε η συζήτηση αυτή να σταματήσει άμεσα. Η Δυτική Αττική δεν μπορεί να σηκώσει και άλλα βάρη.

Εμείς σε κάθε περίπτωση είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της περιοχής μας με κάθε μέσο. Και στην προσπάθεια αυτή είναι βέβαιο ότι θα έχουμε συμμάχους το σύνολο των πολιτών και φορέων της Δυτικής Αττικής

.................................

Άραγε λοιπόν μήπως τα κάθε λογής εγχώρια παπαγαλάκια ΤΗΡΑΝΕ πως θα θολώσουν τα από-νερα;
Μήπως ρίχνουν κροτίδες "λάμψης και κρότου" μεγάλων τοπικών σκανδάλων ύψους μερικών δεκάδων € και φοβερού κυκλώματος (!!) έτσι για άγραν εντυπώσεων;
Γιαι να κρύψουν την αλήθεια από τους Δήμους όπως κάνουν για τον ΧΥΤΑ και για το τι περιμενει την Δυτική Αττική και κυρίως την περιοχή Καματερού και άνω;
Δουλειά δυστυχώς της δεξιάς
ήταν και είναι οι φυλακές !!!