Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Ατασθαλία 45.000 € σε ένα μικρό Σχολείο, μικρού Δήμου της Αθήνας (Δήμου Καματερού), ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη…

…και καλεί Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους, μεταξύ άλλων, κι ΑΥΤΟΙ Συνεδριάζουν και σφυρίζουν κλέφτικα…
Αποκαλύψαμε το μεγάλο, για την περιοχή μας σκάνδαλο και «ανώνυμοι» σχολιαστές φτάνουν στο σημείο να γράφουν για το ευτελές ποσό… Ποιος ξέρει, αυτοί ίσως έχουν «άλλα» εισοδήματα…
Ο δε Δήμαρχος, δείτε στο απόσπασμα των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου, μιλάει ειρωνικά για κλοπή κιμωλιών…
Αιδώς Αργείοι!
Και καλά αυτοί σφυρίζουν κλέφτικα, τα κόμματα που θα έρθει η ώρα να λογοδοτήσουν γι’ αυτούς, τι λένε;
Ξέρετε κύριοι τι σημαίνει το παιδί σου να κάνει μάθημα σε αίθουσες χωρίς τζάμια και χωρίς θέρμανση, γιατί ο κύριος Δήμαρχος θεωρεί τα 45.000 € λέγοντας ξεδιάντροπα «σας παρακαλώ κύριε, τι οικονομικό έγκλημα, έκλεψε κανένας τις κιμωλίες;»
Δείτε τα επίσημα πρακτικά. Το λέει ο αθεόφοβος!
Βρεγμένη σανίδα!

(κάντε κλικ πάνω στα έγγραφα και θαυμάστε Δημοτικούς «άρχοντες»!)




8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Καυσαεριώδεις αναθυμιάσεις"
αποπνέουν πολλά από τα καταγγελτικά σχόλια, στην κουβεντούλα, κυρίως με αφορμή την προωθούμενη αρμοδίως "καταγγελία".
Και κυρίως τα άθλια υπονοούμενα για "οικονομική συναλλαγή ή απιστία" δημοτικών συμβούλων, πριν η ανεξάρτητη δικαιοσυνη, όπως λέει κι ο κουρασμένος μας πρωθυπουργός αποφασίσει, να πατήσει γκάζι και να "σανιδώσει" πάνω στους εγκληματίες καταχραστές!!...

Η νεκρανάσταση του Μακιαβέλι;

Η "μπαλάντα της βλακείας"; Ή και τα δυο μαζί;

Ό,τι τέλος πάντων και αν είναι, καταντά επικίνδυνο και καλλιεργεί νοσηρές νοοτροπίες δανεισμένες από ένα παρελθόν καταδικασμένο οριστικά στη συλλογική συνείδηση του λαού μας.

"Ανώνυμοι και ψευδώνυμοι" καταγγελείς, στην ατομική τους διατεταγμένη υπηρεσία, δεν διστάζουν να συκοφαντήσουν συμπολίτες πρώτα απ΄όλα, να σπιλώσουν υπολήψεις πετώντας στα τυφλά λάσπη (πες, πες στο τέλος κάτι μένει)..,

Επειδή νομίζουν (;), ότι έτσι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον αφέντη τους ή στον εαυτό τους...

Έχοντας σαν προμετωπίδα το παλιό καλό και δοκιμασμένο δόγμα:
"Ο μη ων μετ’ εμού, κατ’ εμού εστίν".
Άθλιοι παρ’ αθλίων και προς άθλιους σκοπούς, προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα ″ακαθόριστου φόβου″ (γιατί αυτό είναι ο ορισμός του φασισμού) ενάντια σε όσους εναντιώνονται σε πρακτικές και λογικές που πισωγυρίζουν την πολιτική ζωή της κοινωνίας μας.

Έχουν την ψευδαίσθηση ότι έτσι θα φιμώσουν κάθε φωνή που καταδικάζει τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που εκδηλώνονται χωρίς να έχουν την αίσθηση ότι έτσι γίνονται ″του κόσμου ο περίγελος″.

Τι να απαντήσεις λοιπόν στη διαχρονική αχρειότητα των πάσης φύσεως και μορφής "λαλίστατων", ή όπως αλλιώς θέλουν να εμφανιστούν στο μέλλον, όταν έχουν πάρει διαζύγιο από τη λογική και θέλουν να μας υποβιβάσουν σε διαρκές χαμαιτυπείο,

Δεν -τους- Ταιριάζουν εδώ, παρά μόνο μερικοί από τους στίχους του Ν. Άσιμου :

-Σύγχρονοι οι στάβλοι του Αυγεία/ κι εσύ καθαρή ακαθαρσία/ μεταμφιεσμένος σε αρκούδα/ φαγούρα θα σε πιάσει.
Κι όμως δε ξέρω/ αν σε φοβάμαι ή σε τρέμω/ επειδή το ύφος είναι πάντα το ίδιο/ όπως προβάτου και χοίρου και κότας και βοδιού...

Ανώνυμος είπε...

Να γελάς ή να κλαις με τέτοια ρεμάλια;

Ανώνυμος είπε...

Ήσασταν άδικοι όταν πρωτοβγάλατε τις καταγγελίες. Διαβάζοντας τα πρακτικά βλέπω πως η δεξιά και το ΚΚΕ, τα χώνουν για καλά στους δήθεν ανήξερους…
Η καλύτερη τοποθέτηση είναι του ΤΣΟΥΤΣΑΝΗ (ΚΚΕ): Είδα τον συνάδελφο (Γιαννικόπουλο) και ήταν να τον κλαίς.
Τα λέει όλα ο άνθρωπος, αλλά αυτοί μάλλον δεν έχουν τσίπα…
Και επειδή είμαι ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, αναρωτιέμαι αν στον τόπο υπάρχει έστω ένας σοσιαλιστής και όχι μόνο σοσιαλΗστές…

Ανώνυμος είπε...

Α) Η Σχολική Επιτροπή (Σ.Ε.) λειτουργεί σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο άρθρο 5 παράγραφο 8 και 9 του Ν. 1894/90 (ΦΕΚ 110/27-8-90 τ.Α'). Συγκεκριμένα ορίζονται στις παρ. 8 και 9 τα εξής:
8. Συνιστώνται δημοτικά ή κοινοτικά νομικά πρόσωπα με την επωνυμία "Σχολικές Επιτροπές", διεπόμενα από το π.δ. 323/1989. Κάθε σχολική επιτροπή καλύπτει ένα ή περισσότερα δημόσια σχολεία της Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανάλογα με τις τοπικές ανάγκες όπως αυτές εκτιμώνται από τον αντίστοιχο οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης. Στη διοίκηση των σχολικών επιτροπών μετέχουν υποχρεωτικά οι διευθυντές των αντίστοιχων σχολείων, από ένας εκπρόσωπος των αντίστοιχων συλλόγων γονέων, εφόσον υπάρχουν τέτοιοι σύλλογοι και εκπρόσωπος των μαθητικών κοινοτήτων για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
9. Έργο κάθε σχολικής επιτροπής είναι η διαχείριση των πιστώσεων που της διατίθενται για την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας των αντίστοιχων σχολείων (θέρμανσης, φωτισμού, ύδρευσης, τηλεφώνου, αποχέτευσης, αγοράς αναλώσιμων υλικών κ.λ.π.), η αμοιβή καθαριστριών, η εκτέλεση έργων για την επισκευή και συντήρηση των αντίστοιχων σχολείων και του κάθε είδους εξοπλισμού τους, η εισήγηση προς τις αντίστοιχες διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τον εφοδιασμό από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων των αντίστοιχων σχολείων με έπιπλα και εξοπλιστικά είδη και από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με βιβλία για τις αντίστοιχες σχολικές βιβλιοθήκες, η διαχείριση των εσόδων από την ενδεχόμενη εκμετάλλευση των σχολικών κυλικείων, καθώς και η λήψη κάθε άλλου μέτρου που κρίνεται αναγκαίο για τη στήριξη της διοικητικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων.
Η ανάθεση της λειτουργίας των κυλικείων των δημόσιων σχολείων και η συγκρότηση επιτροπής ελέγχου της λειτουργίας τους γίνεται από τη Σχολική Επιτροπή σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ4/11927/9-2-04 ΦΕΚ 242 τ.Β').
Με την παρ. 13 του άρθρου 5 του Ν. 1894/90 καταργούνται τα άρθρα 40, 44 και 52 του Ν. 1566/1985 και κάθε άλλη γενική διάταξη που αφορά ζητήματα ρυθμιζόμενα από το άρθρο αυτό.
Το Π.Δ. 323/1989 έχει αντικατασταθεί από το Π.Δ. 410/95.
Β) Συνεδριάσεις της Σχολικής Επιτροπής
1. Η Σ.Ε. συνεδριάζει υποχρεωτικά, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου, μία φορά το μήνα.
Ο πρόεδρος καλεί επίσης τη Σ.Ε. σε συνεδρίαση όταν το ζητήσει το ένα τρίτο τουλάχιστον των μελών της με γραπτή αίτηση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν (άρθρο 108 παρ. 1και 2 Π.Δ. 410/95).
2. Η πρόσκληση για συνεδρίαση περιέχει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και επιδίδεται με απόδειξη στα μέλη της Σχολικής Επιτροπής τρεις τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημέρα της συνεδρίασης.
Σε κατεπείγουσες περιπτώσεις η πρόσκληση μπορεί να επιδοθεί την ίδια μέρα της συνεδρίασης. Πριν από τη συζήτηση η Σ.Ε. αποφαίνεται για το κατεπείγον των θεμάτων. Η έλλειψη πρόσκλησης ή η πλημμελής πρόσκληση δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της συνεδρίασης, εάν το μέλος που δεν προσκλήθηκε ή δεν προσκλήθηκε νόμιμα παρίσταται στη συνεδρίαση (άρθρα 94 παρ. 2-3 και 119 Π.Δ. 410/95).
3. Η Σ.Ε. έχει απαρτία εφόσον τα μέλη που είναι παρόντα αποτελούν την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών της. Απόλυτη πλειοψηφία υπάρχει όταν οι παρόντες είναι περισσότεροι από τους απόντες.
Αν, μετά από δύο συνεχείς προσκλήσεις η Σ.Ε. δεν έχει απαρτία, συνεδριάζει ύστερα από τρίτη πρόσκληση και παίρνει αποφάσεις μόνο για τα θέματα που είναι γραμμένα στην αρχική ημερήσια διάταξη, εφόσον τα μέλη που είναι παρόντα αποτελούν το ένα τρίτο τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του.
Στην πρόσκληση πρέπει να υπενθυμίζεται αυτή η δυνατότητα (άρθρα 95 και 119 π.δ. 410/95).
4. Η Σχολική Επιτροπή παίρνει τις αποφάσεις της με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων, αν δεν υπάρχει άλλη διάταξη που ορίζει διαφορετικά. Σε περίπτωση ισοψηφίας, επικρατεί η ψήφος του προέδρου.
Απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων είναι ο ακέραιος αριθμός που είναι αμέσως μεγαλύτερος από το ένα δεύτερο του αριθμού τους (άρθρα 95 παρ. 5 και 119 Π.Δ. 410/95).
5. κατά τις συνεδριάσεις της Σχολικής Επιτροπής τηρούνται πρακτικά σε ειδικό βιβλίο, το οποίο αριθμείται, μονογράφεται και θεωρείται από τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής (άρθρα 198 παρ. 1 και 203 παρ. 5 Π.Δ. 410/95, άρθρο 11 παρ. 27 Ν. 2503/97, ΦΕΚ 107/Α).
Τα πρακτικά, στα οποία καταχωρούνται οι αποφάσεις της Σχ. Επιτροπής και η γνώμη της μειοψηφίας, υπογράφονται από όλα τα μέλη που συμμετείχαν στη συνεδρίαση.
Οι πληρωμές όλων των δαπανών της Σ.Ε. ενεργούνται υπό του προέδρου ή του αναπληρωτή του ή από μέλος της Σ.Ε. που έχει οριστεί από τον πρόεδρο.
Την ευθύνη όμως για την οικονομική διαχείριση εξακολουθεί πάντα να την έχει ο πρόεδρος της Σ.Ε.
6. Η Σχολική Επιτροπή επειδή αποτελεί δημοτικό ή κοινοτικό νομικό πρόσωπο συνεδριάζει όπως το δημοτικό ή κοινοτικό συμβούλιο στο δημοτικό ή κοινοτικό κατάστημα (άρθρ. 95 Π.Δ. 410/95), εκτός αν για λειτουργικούς λόγους έχει οριστεί άλλος χώρος (π.χ. σχολείο) για τις συνεδριάσεις της Σ.Ε.


ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ-ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ:
A. ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ

Η εκμίσθωση σχολικών κυλικείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης γίνεται σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 11927/Δ4 των Υπουργών Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 242/9-2-04 τ. Β΄ , η οποία έχει ως εξής:
1. Η ανάθεση από τη Σχολική Επιτροπή της λειτουργίας και εκμετάλλευσης των κυλικείων των δημοσίων σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης γίνεται μόνον κατόπιν πλειοδοτικού διαγωνισμού, με την επιφύλαξη του εδ. 1 της παρ. 9 της παρούσης.
2. Δικαίωμα συμμετοχής στον πλειοδοτικό διαγωνισμό έχουν:
α) Ιδιώτες και δημοτικά ή κοινοτικά νομικά πρόσωπα
β) Τα άτομα του σχολικού περιβάλλοντος (Επιστάτης-τρια, Καθαριστής-τρια κ.λ.π.) εφόσον συντρέχουν οι λόγοι του τελευταίου εδαφίου της παραγράφου 8 της απόφασης αυτής.
γ) Πολίτες των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής - Ένωσης, γνώστες της Ελληνικής γλώσσας.
Το επίπεδο γλωσσομάθειάς τους για την καλή εκτέλεση των καθηκόντων τους διαπιστώνεται από την Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.
3. Δεν γίνονται δεκτοί στον πλειοδοτικό διαγωνισμό:
α) Όσοι απασχολούνται στο δημόσιο ή σε Ν.Π.Δ.Δ. με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση εκτός από τα άτομα της περίπτωσης β της παρ. 2
β) Συνταξιούχοι
γ) Όσοι έχουν κώλυμα διορισμού στο Δημόσιο σύμφωνα με τα άρθρα 4, (παρ. 1, 2 και 3), 5, 7, 8 και 9 του Ν. 2683/99 ΦΕΚ 19 τ.Α΄/9.2.99
δ) Όσοι είναι ανάδοχοι εκμετάλλευσης άλλου κυλικείου Δημόσιου ή Ιδιωτικού Σχολείου
4. Οι συμβάσεις ισχύουν για τέσσερα χρόνια, αρχίζουν την 1η Ιουλίου και λήγουν την 30η Ιουνίου του τέταρτου έτους.
5. Κατά το μήνα Μάρτιο του χρόνου που λήγει η ισχύουσα σύμβαση, η Σχολική Επιτροπή προκηρύσσει πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμετάλλευση του κυλικείου του σχολείου.

Περίληψη της διακήρυξης του διαγωνισμού τοποθετείται στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου, σε εμφανές μέρος μπροστά στην είσοδο του σχολείου, σε πολυσύχναστους χώρους της περιοχής (πλατείες κ.λ.π.) και δημοσιεύεται τουλάχιστον μία φορά σε δύο τοπικές εφημερίδες και αν δεν υπάρχουν δύο σε μία τοπική εφημερίδα.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν τοπικές εφημερίδες η δημοσίευση γίνεται σε τοπική εφημερίδα της πλησιέστερης περιοχής.
6. Τα δικαιολογητικά συμμετοχής του κάθε ενδιαφερόμενου στον πλειοδοτικό διαγωνισμό είναι:
α) Έγγραφη αίτηση με πλήρη στοιχεία για συμμετοχή του στο διαγωνισμό.
β) Έγγραφη οικονομική προσφορά που εμπεριέχει το προσφερόμενο ποσό σε ευρώ για κάθε μαθητή, η οποία θα τοποθετείται σε ξεχωριστό από τα άλλα δικαιολογητικά κλειστό αδιαφανή φάκελο. Η προσφορά πρέπει να είναι καθαρογραμμένη χωρίς ξέσματα, σβησίματα, προσθήκες, διορθώσεις. Τυχόν διόρθωση μονογράφεται από τον ενδιαφερόμενο. Η Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού κατά τον έλεγχο, αφού καθαρογράψει τη διόρθωση, τη μονογράφει και τη σφραγίζει. Η προσφορά απορρίπτεται όταν υπάρχουν σε αυτή διορθώσεις, οι οποίες την καθιστούν ασαφή κατά την κρίση της Επιτροπής διενέργειες του διαγωνισμού.
γ) Πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας
δ) Πιστοποιητικό Εισαγγελίας ότι δεν είναι φυγόποινος ή φυγόδικος.
ε) Πιστοποιητικό Ποινικού Μητρώου
στ) Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό καταβάλλεται ποσό εγγύησης τουλάχιστον 300 Ευρώ ή αντίστοιχη εγγυητική επιστολή
Η εγγύηση αυτή επιστρέφεται στους ενδιαφερόμενους υποψήφιους μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού εκτός του πλειοδότου στον οποίο κατακυρώθηκε η παραχώρηση του κυλικείου, ο οποίος πρέπει να καταβάλλει συμπληρωματικά αντίστοιχο ποσό ή εγγυητική επιστολή που να καλύπτει συνολικά το 20% του ετήσιου μισθώματος.
Το ποσό αυτό ή η εγγυητική επιστολή παρακρατείται καθόλη τη διάρκεια της σύμβασης και επιστρέφεται μετά τη λήξη της άτοκα, πλην της περιπτώσεως καταγγελίας ή προώρου λήξης της σύμβασης, οπότε καταπίπτει υπέρ της Σχολικής Επιτροπής.
ζ) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι ανάδοχοι εκμετάλλευσης άλλου κυλικείου δημοσίου ή ιδιωτικού σχολείου.
η)Ό,τι άλλο δικαιολογητικό ήθελε κριθεί κατά περίπτωση αναγκαίο χωρίς να μεταβάλλονται οι βασικοί όροι του διαγωνισμού
Για τη συμμετοχή των δημοτικών ή κοινοτικών νομικών προσώπων απαιτούνται όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά εκτός του πιστοποιητικού Εισαγγελίας, της υπεύθυνης δήλωσης του Ν. 1599/86 και του αποσπάσματος ποινικού μητρώου. Απαιτείται όμως επιπλέον, αποδεικτικό έγγραφο του εξουσιοδοτουμένου να συμμετάσχει στο διαγωνισμό ατόμου.
Τα παραπάνω δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στην αρμόδια για τη διενέργεια του διαγωνισμού Επιτροπή μέσω του Διευθυντή του σχολείου και θα πρωτοκολλούνται στο πρωτόκολλο της Σχολικής Επιτροπής.
7. Η Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού συγκροτείται με πράξη του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής και αποτελείται από το Διευθυντή του σχολείου, από εκπρόσωπο του Δήμου ή της Κοινότητας στη Σχολική Επιτροπή και τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων ή τον εκπρόσωπο των γονέων, εάν υπάρχει σύλλογος.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει σύλλογος γονέων στην Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού συμμετέχει εκπρόσωπος του συλλόγου διδασκόντων.
Σε περίπτωση συστέγασης πολλών σχολικών μονάδων ορίζεται στην Επιτροπή αυτή ένας Διευθυντής σχολικής μονάδας και ένας πρόεδρος συλλόγου γονέων ή εκπρόσωπος των γονέων με κλήρωση ενώπιον ειδικής συνεδρίας της Σχολικής Επιτροπής, κατά την οποία συντάσσεται σχετικό πρακτικό.
Σε περίπτωση αποτυχίας του διαγωνισμού αυτός επαναλαμβάνεται με την ίδια διαδικασία. Σε αυτόν μπορούν να συμμετέχουν και τα άτομα του σχολικού περιβάλλοντος.
8. Σε περίπτωση αποτυχίας και του επαναληπτικού διαγωνισμού, γίνεται απευθείας ανάθεση του κυλικείου σε πρόσωπο που διαθέτει τις νόμιμες προϋποθέσεις αφού υποβάλλει τα δικαιολογητικά που προβλέπονται από την απόφαση αυτή. Οι όροι της απευθείας ανάθεσης δεν μπορεί να είναι δυσμενέστεροι των
προβλεπομένων όρων της διακήρυξης. Το ποσό της ανάθεσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το ελάχιστο όριο εκκίνησης που καθορίζεται στην παρ. 11 της παρούσης απόφασης.
9. Η προθεσμία μεταξύ της δημοσίευσης της διακήρυξης και της ημέρας του αρχικού ή του επαναληπτικού διαγωνισμού δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 30 ημερών ή των 20 ημερών αντίστοιχα.
10. Το ελάχιστο ποσό προσφοράς ορίζεται στα 3 Ευρώ ανά μαθητή ετησίως (200 εργάσιμες ημέρες) και θα αποτελεί ποσό εκκίνησης κατά τη διαδικασία του πλειοδοτικού διαγωνισμού.
Σε σχολεία Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης, με αριθμό μικρότερο των 250 μαθητών, η Σχολική Επιτροπή έχει τη δυνατότητα το ελάχιστο ποσό προσφοράς να το μειώνει μέχρι και 50% για σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης και μέχρι 60% για σχολεία Α/θμιας Εκπ/σης.
Τα ανωτέρω ποσά μπορούν να αναπροσαρμόζονται με απόφαση των Υπουργών ΥΠΕΠΘ και Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.
11. Οι εισπράξεις από τη λειτουργία του κυλικείου του κάθε σχολείου αποτελούν έσοδο της αρμόδιας Σχολικής Επιτροπής και θα διατίθενται για την κάλυψη ή συμπλήρωση των δαπανών λειτουργίας του σχολείου.
12. Ο προσφέρων θεωρείται ότι αποδέχεται πλήρως και ανεπιφύλακτα όλους τους όρους της διακήρυξης και τις διατάξεις της παρούσης απόφασης.
13. Η αποσφράγιση των προσφορών γίνεται δημόσια ενώπιον της Επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού.
Όσοι παρευρίσκονται στη διαδικασία αποσφράγισης των προσφορών, λαμβάνουν γνώση των συμμετασχόντων στο διαγωνισμό.
Η Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού προβαίνει στην έναρξη της διαδικασίας αποσφράγισης των προσφορών κατά την ημερομηνία και ώρα που ορίζεται από τη διακήρυξη. Προσφορές που υποβάλλονται στην Επιτροπή μετά την έναρξη της διαδικασίας αποσφράγισης δεν αποσφραγίζονται αλλά παραδίδονται στους ενδιαφερόμενους, ως εκπρόθεσμες.
14. Αντιπροσφορές στους ανωτέρω διαγωνισμούς δεν γίνονται δεκτές. Σε περίπτωση υποβολής τους απορρίπτονται ως απαράδεκτες.
15. Η Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού δύναται κατά την κρίση της να τάσσει εύλογη προθεσμία για την προσκόμιση τυχόν δικαιολογητικών που λείπουν και είναι απαραίτητα για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό πλην της χρηματικής εγγύησης ή της εγγυητικής επιστολής, τα οποία κατατίθενται μαζί με την προσφορά.
16. Ένσταση κατά της νομιμότητας της διενέργειας του διαγωνισμού ή της συμμετοχής κάποιου σε αυτόν, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, υποβάλλεται μέχρι και την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την ημερομηνία διενέργειάς του. Η Επιτροπή υποβάλλει την ένσταση με αιτιολογημένη γνωμοδότησή της στη Σχολική Επιτροπή που είναι αρμόδια για την κατακύρωση του διαγωνισμού, προκειμένου να αποφανθεί τελικά για την αποδοχή ή την απόρριψή της.
Ενστάσεις που υποβάλλονται για οποιουσδήποτε άλλους από τους προαναφερόμενους λόγους δε γίνονται δεκτές.
Την ένσταση κατά της συμμετοχής κάποιου στο διαγωνισμό, λαμβάνει γνώση υποχρεωτικά με τη φροντίδα της Επιτροπής αυτός κατά του οποίου στρέφεται.
17. Στην περίπτωση που οι πλειοδότες είναι δύο ή περισσότεροι (με την ίδια προσφορά) η Επιτροπή τους ζητάει να προσκομίσουν την επόμενη εργάσιμη ημέρα νέα έγγραφη προσφορά. Η διαδικασία αυτή μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε επόμενη εργάσιμη ημέρα μέχρι να υπάρξει ένας μόνο πλειοδότης.
18. Αρμόδιο όργανο για την κατακύρωση του διαγωνισμού είναι η Σχολική Επιτροπή. Η Σχολική Επιτροπή έχει το δικαίωμα να μην κατακυρώσει το διαγωνισμό εφόσον κρίνει τις προσφορές απαράδεκτες ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο κρίνει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού ασύμφορο. Από την Επιτροπή συνεκτιμώνται η τυχόν πείρα, η ειδικότητα και γενικά η εμπειρία των διαγωνιζομένων και κάθε άλλο ουσιώδες στοιχείο που εξασφαλίζει την καλή εκτέλεση της σύμβασης.
19. Ο εκμεταλλευτής του κυλικείου πρέπει να τηρεί αυστηρά τις ισχύουσες Υγειονομικές Διατάξεις σύμφωνα με την με αρ. Α2Ε/οικ.1653 /98 (ΦΕΚ 563/5-6-98 τ.Β΄) Κ.Υ.Α. όπως αυτή ισχύει κάθε φορά, με την οποία καθορίζονται τα προσφερόμενα είδη από τα σχολικά κυλικεία.
20. Απαγορεύεται στον ανάδοχο του κυλικείου η υπεκμίσθωση ή η καθοιονδήποτε τρόπο ολική ή μερική παραχώρησή του σε άλλο άτομο καθώς και η λειτουργία του κυλικείου με πρόσληψη υπαλληλικού προσωπικού.
21. Η μίσθωση των σχολικών κυλικείων κατά οποιονδήποτε τρόπο δεν υπάγεται στις διατάξεις για τις εμπορικές μισθώσεις.
22. Στα άτομα του σχολικού περιβάλλοντος περιλαμβάνεται και το πάσης φύσεως βοηθητικό προσωπικό του σχολείου που απασχολείται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.
Το άτομο του σχολικού περιβάλλοντος που συνταξιοδοτείται ή αποχωρεί από το σχολείο για οποιοδήποτε λόγο, εξακολουθεί να έχει την εκμετάλλευση του κυλικείου μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της σύμβασής του.
Στον καθαριστή - τρια που έχει αναλάβει την εκμετάλλευση του κυλικείου, απαγορεύεται να καθαρίζει τους χώρους του σχολείου κατά τη διάρκεια λειτουργίας του κυλικείου. Ο καθαρισμός θα γίνεται υποχρεωτικά πριν ή μετά το ωράριο λειτουργίας του κυλικείου. Για τα λοιπά πρόσωπα η ενασχόλησή τους με τη λειτουργία του κυλικείου δεν πρέπει να εμποδίζει την εκτέλεση των κυρίων καθηκόντων τους. Επιτρέπεται σε άτομα του σχολικού περιβάλλοντος, που ανέλαβαν κατόπιν διαγωνισμού τη λειτουργία των κυλικείων, να απασχολούν πρόσωπα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος υπό την εποπτεία τους, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στα κύρια καθήκοντά τους.
23. Οι εκμεταλλευτές των σχολικών κυλικείων καταβάλλουν στις αρμόδιες Σχολικές Επιτροπές κατ' έτος το ποσό που συμφωνήθηκε, σε 3 δόσεις, της Πρώτης την 30η Νοεμβρίου, της Δεύτερης την 28η Φεβρουαρίου και της Τρίτης την 31η Μαϊου.
24. Η Σχολική Επιτροπή με απόφασή της, μπορεί να παρατείνει τη σύμβαση μίσθωσης του κυλικείου μέχρι δύο χρόνια, εφόσον συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι αναφερόμενοι στη λειτουργία των κυλικείων. Στην περίπτωση αυτή προσαυξάνεται το ποσό της ετήσιας προσφοράς ανά μαθητή ανάλογα με την αύξηση του τιμαρίθμου για κάθε έτος παράτασης.
25. Με απόφαση της αρμόδιας Σχολικής Επιτροπής του σχολείου συγκροτείται Επιτροπή Ελέγχου λειτουργίας του σχολικού κυλικείου, η οποία αποτελείται από:
α) Το Διευθυντή του σχολείου ή το νόμιμο αναπληρωτή του.
β) Ένα μέλος του συλλόγου γονέων - κηδεμόνων με τον αναπληρωτή του.
γ) Ένα μέλος της Σχολικής Επιτροπής με τον αναπληρωτή του.
δ) Ένα μέλος της Μαθητικής Κοινότητας με τον αναπληρωτή του.
ε) Έναν Εκπαιδευτικό του σχολείου με τον αναπληρωτή του.
Πρόεδρος της παραπάνω Επιτροπής είναι ο Διευθυντής του σχολείου ή ο αναπληρωτής του, ο οποίος, καλεί τα μέλη σε συνεδρίαση για τη συζήτηση διαφόρων προβλημάτων λειτουργίας κυλικείου. Για τις συνεδριάσεις τηρούνται σχετικά πρακτικά σε ειδικό βιβλίο πράξεων.
Έργο της Επιτροπής είναι ο έλεγχος της ομαλής λειτουργίας του κυλικείου, η διάθεση από αυτό των προβλεπομένων και οριζομένων ειδών από τις ισχύουσες διατάξεις όπως αυτές κάθε φορά ισχύουν .
Στα σχολικά συγκροτήματα ή σε σχολεία όπου έχουμε ένα κυλικείο, αλλά δύο ή περισσότερους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, συλλόγους διδασκόντων κ.λ.π. η επιτροπή Ελέγχου Λειτουργίας του σχολικού κυλικείου αποτελείται από:
α) Ένα Διευθυντή σχολείου του συγκροτήματος ή των συστεγαζόμενων στο διδακτήριο σχολείων, ως πρόεδρο της Επιτροπής, με τον αναπληρωτή του που επιλέγονται από τον Πρόεδρο της αρμόδιας Σχολικής Επιτροπής.
β) Ένα μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων με τον αναπληρωτή του που τους προτείνουν όλοι οι σύλλογοι των σχολικών μονάδων που συστεγάζονται στο συγκεκριμένο διδακτήριο.
γ) Ένα μέλος της Σχολικής Επιτροπής με τον αναπληρωτή του που επιλέγονται από τον Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής.
δ) Ένα μέλος των μαθητικών κοινοτήτων με τον αναπληρωτή του που θα προτείνονται από τις μαθητικές κοινότητες όλων των άλλων σχολείων του συγκροτήματος ή των συστεγαζόμενων στο διδακτήριο σχολείων.
ε) Έναν εκπαιδευτικό με τον αναπληρωτή του που θα προτείνονται από όλους τους συλλόγους διδασκόντων των άλλων σχολικών μονάδων.
Η Επιτροπή αυτή συγκροτείται με απόφαση του Προέδρου της αρμόδιας Σχολικής Επιτροπής του συγκροτήματος.
26. Κάθε παράβαση των όρων της παρούσας θα πιστοποιείται από τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου λειτουργίας του κυλικείου, η οποία μπορεί να εισηγείται στη σχολική Επιτροπή του σχολείου την καταγγελία της σύμβασης που έχει υπογραφεί, για ουσιώδη λόγο, που οφείλεται στον υπεύθυνο ανάδοχο του κυλικείου. Η Σχολική Επιτροπή κρίνει εάν συντρέχει ή όχι λόγος καταγγελίας της σύμβασης και αποφασίζει αναλόγως αφού προηγουμένως κληθεί να εκφράσει τις απόψεις του, ο εκμεταλλευτής του κυλικείου.
27. Στην περίπτωση πρόωρης λύσης της σύμβασης διενεργείται πλειοδοτικός διαγωνισμός και η νέα σύμβαση θα ισχύει μέχρι της 30ης Ιουνίου μετά τη συμπλήρωση τετραετίας. Το μίσθωμα στον πρώτο χρόνο της σύμβασης αυτής θα είναι μειωμένο κατά το ποσό που αντιστοιχεί αναλογικά στο σύνολο των ημερών (εργάσιμων) του χρονικού διαστήματος που μεσολάβησε από 1ης Ιουλίου, μέχρι την υπογραφή της νέας σύμβασης.
28. Για τον καθορισμό του μισθώματος λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των φοιτούντων μαθητών στις ημερομηνίες που καταβάλλονται οι δόσεις. Στον αριθμό αυτό προστίθεται και ο αριθμός των σπουδαστών των Π.Ε.Κ. και Ι.Ε.Κ. στην περίπτωση που συστεγάζονται σε σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης και εξυπηρετούνται από το κυλικείο του σχολείου. Σε περίπτωση που στο σχολικό συγκρότημα συστεγάζεται νηπιαγωγείο, ο αριθμός των φοιτούντων νηπίων δεν συνυπολογίζεται στον καθορισμό του μισθώματος.
29. Σε περίπτωση μεταστέγασης μέρους του σχολικού συγκροτήματος με μείωση των μαθητών άνω του 20% δύναται ο μισθωτής του κυλικείου να ζητήσει από τη Σχολική Επιτροπή τη λύση της σύμβασης με δίμηνη τουλάχιστον προειδοποίηση οπότε δεν καταπίπτει η εγγύηση υπέρ της Σχολικής Επιτροπής.
30. Σε περίπτωση που το σχολείο δεν λειτουργεί για λόγους που δεν ευθύνεται ο μισθωτής του κυλικείου όπως καταλήψεις, απεργίες, σεισμοί, κακές καιρικές συνθήκες, εκλογές κ.λ.π. γίνεται μείωση του μισθώματος. Στις μειώσεις δεν συνυπολογίζονται οι νομοθετημένες αργίες (διακοπές, εορτές, εκδρομές, περίπατοι κ.λ.π.) οι οποίες είναι γνωστές εκ των προτέρων στους εκμεταλλευτές των κυλικείων.
31. Η σύμβαση υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής και από τον πλειοδότη.
32. Όλοι οι παραπάνω όροι, που υποχρεωτικά θα περιλαμβάνονται στις σχετικές συμβάσεις, θεωρούνται και είναι ουσιώδεις, η δε παράβαση και ενός μόνο εξ αυτών θα έχει σαν συνέπεια την καταγγελία της σύμβασης.
33. Οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις με αριθμ. Δ4/355/2-6-94 (ΦΕΚ 506/30-6-94 τ.Β΄) και αριθμ. Δ4/425/24-6-96 (ΦΕΚ 664/1-8-96 τ.Β΄) καταργούνται. Οι συμβάσεις που έχουν συνταχθεί με τις ανωτέρω καταργούμενες αποφάσεις δεν θίγονται.
34. Η παρ. 24 της απόφασης αυτής έχει εφαρμογή και για τις συμβάσεις που έχουν καταρτιστεί ή έχουν παραταθεί και ισχύουν κατά τον χρόνο δημοσίευσης της παρούσης απόφασης.

...................................
Δεν βλέπουμε λοιπόν στα πρακτικά, κανείς, έστω εκ των αντιπολιτευομένων συμβούλων, να έχει γνώση των νομοθετικών διατάξεων, ώστε τεκμηριωμένα, να κρίνει και να προτείνει περί των αδικημάτων...
Πλήρης και αποδεδειγμενη άγνοια...
Και με τα περί "ρακών , ρακένδυτων, ρακοσυλλεκτών" κοκ απλά αποδεικνύουν το "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε"!
Που είναι λοιπόν η γνώση των νόμων-Ν.1566/85- που οφείλουν νάχουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι; ενώ αντίστοιχα όσα αναφέρονται σε Συλλόγους γονέων και Ενώσεις Γονεών τα ξέρουν απέξω κι ανακατωτά.
Επίσης, γιατί δεν καλούν οι δημοτικοί σύμβουλοι, τα άλλα ορισμένα δια νόμου μέλη των δυο αυτών σχολικών επιτροπών να πουν τι ξέρουν; ή τι έγινε;
Επλίζω αυτό το σχόλιο να αναρτηθεί!

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρέπει να είμαστε σκληροί και ειδικά εμείς που είμαστε ΠΑΣΟΚ. Ο Δήμαρχός μας δεν έχει βγάλει καλά καλά το Δημοτικό και κάνει ότι μπορεί ο άνθρωπος. Γιατί να του χρεώνουμε τα πάντα;

Ανώνυμος είπε...

Και φυσικά όλη αητή η "παράσταση" θυμίζει τις συνεδριάσεις του Δ.Σ που όταν κάποιο δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίευσης "βλέπουν κόσμο" τα δίνουν όλα! Τι δίνουν;
φαίνεται από τα εν λόγω πρακτικά! που δεν μπορούν να αρθρώσουν λόγο καταγγελτικό στηριγμένο σε νομικά ερείσματα και αιτιάσεις και όχι σε διαπιστώσεις "ψυχολογικής κατάστασης" ή πως είναι το πρόσωπο του κάθε "ενεχόμενου" συμβούλου στην ώρα που συζητιέται ένα θέμα...
Και να καλέσουν, κάθε υπαίτιο ή συνυπαίτιο σύμβουλο, μέλος ΔΣ Γονεων, μαθητική κοινότητα και διευθυντή σχολείου στο Συμβούλιο. Έστω κι αν αυτό δεν είναι στις απόλυτες αρμοδιότητες τους όχι για να τους ανακρίνουν...
Αλλά για μια γενική ενημέρωση...
Και όταν βλέπουν μέσα από το blog λ.χ κάποια στοχεία, τότε εξεγείρονται υποκτριτικά και παίρνουν φωτιά.

Ανώνυμος είπε...

Αυτα είναι προβοκάτσιες

Ανώνυμος είπε...

Aυτά είναι κακοήθειες