Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Ξεπερνάνε τη δεξιά, μιλάμε για ΜΑΦΙΑ! Ποιος λέει ότι ένας δήμαρχος ΠΑΣΟΚ δεν είναι ίδιος με τη δεξιά του Καραμανλή, ακόμη και αυτή του 1961;

Προκήρυξε θέση δικηγόρου στις 6-7-2009… με καταληκτική προθεσμία την επόμενη ημέρα!
Αθάνατη δεξιά που πότισες τους πάντες με την «ιδεολογία» σου!
Εσείς στην Ιπποκράτους είστε τυφλοί και κωφάλαλοι;
Αυτό είναι το νέο ήθος που έχει εξαγγείλει ο Γιώργος Παπανδρέου;
Αυτοί οι δήμαρχοι θα υλοποιήσουν την νέα σου πολιτική Γιώργο Παπανδρέου;
Λίγη τσίπα δεν βλάπτει και καμιά διαγραφή, μπορεί να συνετίσει τους δεξιούς που έχουν καβαλήσει το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ!
Πριν λίγες ημέρες προσχώρησε στο συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ δεξιός Δημοτικός Σύμβουλος και μάλιστα ξεδιάντροπα, υπερψηφίζοντας το «Μεγάλο Φαγοπότι».
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!
Ας δούμε την ενυπόγραφη ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, και ας προσπαθήσουμε να μην διαολοστείλουμε κανέναν, για την ώρα… και ο σχολιασμός δικός σας!
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ
ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ «ΙΘΑΚΗ»
Προς : κ. Δήμαρχο Καματερού
κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
κ. Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικ/κων Υπηρεσιών
κ. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών
Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 16ης-7-2009 (περίοδος καύσωνα και διακοπών) για κατασκευή Δημαρχείου εκτάσεως 1.200 τ.μ. με κόστος 4,5 εκατομμύρια ευρώ ( 1,5 δισεκατομμύρια δραχμές περίπου) ( 3.750 ευρώ τιμή κατασκευής του τετραγωνικού μέτρου !!) ο Δήμαρχος Καματερού κ. Νικήτας Καμαρινόπουλος, ο κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Χρυσοβέργης και η Δημοτική τους ομάδα προκαλούν για μία ακόμη φορά τους Δημότες Καματερού, τους νέους επιστήμονες του Καματερού και ειδικά τους Δικηγόρους της τοπικής κοινωνίας με αιφνιδιαστική ανάρτηση προκήρυξης για την πρόσληψη (1) δικηγόρου την 6-7-2009 (!!) και καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων την 7-8-2009 (!!!)
Συγκεκριμένα η υπ’ αριθμ. 287/2008 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για πρόσληψη έμμισθου δικηγόρου εκδόθηκε την 30-10-2008 με μειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της Δημοκρατικής Ενότητας Καματερού ( κ.κ. Κατσαντώνης, Τσουτσάνης, Μανταδάκης) και η προκήρυξη συντάχθηκε ώστε να υλοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 9 μήνες μετά, 1 χρόνο πριν την λήξη της θητείας και την αποχώρηση του Δημάρχου και της ομάδας του από το Δήμο και εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών και απουσίας των δικηγόρων.
Στην προκήρυξη και συγκεκριμένα στην σελίδα 3 με τίτλο προσόντα υποψηφίων ο συντάξας την προκήρυξη, άγνωστος σε εμάς διότι δεν ανακοινώνεται το όνομα του από το Δήμο, ξεπερνά κάθε όριο δημοκρατικών αρχών και αξιών με το να δηλώνει ότι ζητείται Δικηγόρος που να μην έχει υπερβεί τα 20 χρόνια ενεργού δικηγορίας ως ανώτατο όριο. Δεν τους έφτανε μόνο αυτό για να επιλέξουν τον «ημέτερο» αλλά προχώρησαν και σε θέσπιση κατώτατου ορίου ενεργού δικηγορίας. Δηλαδή θέτουν ως προϋπόθεση συμμετοχής οι υποψήφιοι να είναι Δικηγόροι παρ΄Αρείω Πάγω τουλάχιστον επί 8 χρόνια. Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι ο Κώδικας Περί Δικηγόρων ορίζει ότι για να είναι κάποιος δικηγόρος Παρ’ Αρείω απαιτούνται 12 χρόνια άσκησης του λειτουργήματος, ή να είναι 4 χρόνια Δικηγόρος παρ’ Πρωτοδίκαις και 5 χρόνια να είναι παρ’ Εφέταις. ( σύνολο 9 χρόνια).
Γιατρέ Δημήτρη Χρυσοβέργη, ως μέλος της πενταμελούς Επιτροπής Πρόσληψης δικηγόρου, που σας όρισε το Δημοτικού Συμβούλιο, ως εκπρόσωπο του Δήμου και επειδή ως μαθητής Γυμνασίου και Λυκείου στα μαθηματικά είχατε βαθμολογηθεί με 20 σας λέμε ότι δικηγόρος επί 8 έτη παρ’ Αρείω Πάγω και 12 χρόνια συνολικά δικηγορίας, συν 18 μήνες η άσκηση επαγγέλματος, δεν μπορεί να υποβάλλει δικαιολογητικά.
Μπορεί να υποβάλλει δικαιολογητικά μόνο ο έχων προϋπηρεσία λιγότερη των 20 ετών, 8 χρόνια προϋπηρεσία παρ’ Αρείω Πάγω, 4 χρόνια ως δικηγόρος παρ’ Πρωτοδίκαις και 5 χρόνια ως δικηγόρος παρ’ Εφέταις. (Σύνολο προϋπηρεσίας 18 χρόνια και έξι μήνες)!
(Μήπως θα ήταν καλύτερο στην προκήρυξη να έχει αναγραφεί το όνομα αυτού και η φωτογραφία του?)
Αγαπητέ Δημήτρη, επειδή είσαι μαχόμενος ιατρός με ειδίκευση, πρέπει να απαντήσεις στους νέους δικηγόρους του Καματερού (πιθανόν συμμαθητές σου) τι θα αισθανόσουν αν έβλεπες προκήρυξη κρατικού Νοσοκομείου που ζητούσε Ιατρό Ακτινολόγο και τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, όπως επιστημονική κατάρτιση, βαθμό πτυχίου, ξένες γλώσσες, χρήση Η/Υ, οικογενειακή και οικονομική κατάσταση, οι βιοτικές του ανάγκες, η ηλικία και η πρόβλεψη της εξέλιξής του και να κρίνονται δευτερεύοντα όλα αυτά, διότι βασική προϋπόθεση συμμετοχής θα ήταν το ανώτατο όριο άσκησης επαγγέλματος τα 20 χρόνια, το δε κατώτατο όριο να το διαμόρφωναν οι ταχυδακτυλουργοί μαγειρεμένων προκηρύξεων σε 18 χρόνια και έξι μήνες!!
Ο επικεφαλής του κινήματος «ΙΘΑΚΗ» και δάσκαλος σου, Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, γνωρίζοντας τι αισθάνεσαι αυτή τη στιγμή και επειδή όλοι στο Δήμο δείχνουν εσένα (ο Δήμαρχος δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την προκήρυξη) σε καλεί να υποβάλλεις την παραίτησή σου από Δημοτικός Σύμβουλος και να αφήσεις τον Δήμαρχο να συνεχίσει μόνος του τον δρόμο που επέλεξε …….
Αποτελείς για εμάς άνθρωπο αξιών και αρχών και το κίνημα «ΙΘΑΚΗ» θα συνεχίζει να πιστεύει στους νέους ανθρώπους και επιστήμονες του Καματερού, όπως είσαι εσύ!
Κ. Δήμαρχε, εσείς που δηλώνετε ότι κόπτεστε για τους νέους και την παιδεία, ενδιαφέρεστε και αγωνίζεστε για τους δημότες του Καματερού φθάσατε στο σημείο στην προκήρυξη να μην αναφέρετε πουθενά να ληφθεί ιδιαιτέρως υπόψη ότι ο δικηγόρος να είναι δημότης του Καματερού. (κάτι που κάνουν οι πιο πολλοί Δήμαρχοι για αντίστοιχες θέσεις)
Ο επικεφαλής του κινήματος «ΙΘΑΚΗ» και φίλος σου Γιώργος Κωνσταντακόπουλος θεωρεί πλέον το να ζητάς και ψήφο εμπιστοσύνης για επόμενη τετραετία από τους νέους δημότες και νέους επαγγελματίες του Καματερού είναι τουλάχιστον προκλητικό.
Καλούμε τους νέους, τους δημότες και φίλους του Καματερού, τους δημοτικούς Συμβούλους, τις πολιτικές παρατάξεις του Καματερού, τους συλλόγους, σωματεία για άμεση αντίδραση προκειμένου η παράνομη και αντισυνταγματική προκήρυξη να αποσυρθεί και οι μεθοδεύσεις της Διοίκησης να λάβουν οριστικό τέλος.
23-7-2009
Αγωνιστικά για την « ΙΘΑΚΗ»
Γιώργος Κωνσταντακόπουλος,
Καθηγητής - Διευθυντής
1ου Γυμνασίου Καματερού (1982-2006)

Κοινοποίηση: Προς κάθε ενδιαφερόμενο
Υ.Γ. Για Επικοινωνία με την «ΙΘΑΚΗ»: ithakineon@yahoo.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι τυχαίο ότι όλες οι υπουργικές αποφάσεις και τα νομοσχέδια ψηφίζονται μέσα σε ενα καλοκαιρινό βράδυ? Ετσι σωστά λειτούργησε και η Διοίκηση του Δήμου Καματερού για την πρόσληψη του δικηγόρου...πριν φύγουν εκείνοι για διακοπές και ενώ όλοι οι δημότες παλεύουν λόγω της οικονομικής κρίσης να καταφέρουν να κάνουν διακοπές.|Εστω και καθυστερημένα τα προεκλογικά γραμμάτια πληρώνονται και μάλιστα ακριβά μέσα στον Αύγουστο. Πάλι καλά που κανείς δημότης δεν παίρνει μυρωδιά για να μην τους ενοχλεί στο μοίρασμα ... Εκτός από τους ελάχιστα υποψιασμένους που αγωνίζονται και ενδιαφέρονται για τον Δήμο Καματερού. Γιατί σίγουρο είναι ότι αυτοί που διοικούν καθόλου δεν ενδιαφέρονται για το Δήμο Καματερού αλλά αποκλειστικά για την τσέπη τους!Αναθέτουν την θέση του δικηγόρου φωτογραφικά και με μόνο κριτήριο την συμφωνία τους για "δίκαιη" μοιρασιά... Πως όμως εξηγείται το γεγονός ότι η διοίκηση του ΠΑΣΟΚ αναθέτει την θέση του δικηγόρου σε Νεοδημοκράτη????

Ανώνυμος είπε...

Μιας και αναφέρατε την Ιπποκράτους, θέλω να σας βάλω και ένα κουιζ, έτσι για να ευθυμίσουμε λιγάκι φίλοι του blog.Ποιά είναι η κυρία που λέει,α) ότι είναι γνήσια ΠΑΣΟΚΑ,
β)ότι συνδιαλέγεται με τα δυνατά ονόματα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ,
γ)ότι λύνει και δένει στο ΠΑΣΟΚ κι ότι είναι υπολογίσιμη σε όλα τα επίπεδα του κόμματος και δ)αν την φανταστείς με κοντά μαλλιά είναι ίδια με τον Μr.Εθνικά μπούτια, που εμφανίζεται συχνά πυκνα στην τηλεοπτική εκπομπή του κυρίου Καμπούρη.