Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Με αφορμή το "Μεγάλο Φαγοπότι" στο Δήμο Καματερού και την προσχώρηση Δ.Σ. της δεξιάς στο ΠΑΣΟΚ, οι εξελίξεις...

Λάβαμε από τον κ. Δανάκο, πρώην Δήμαρχο και επικεφαλή της Δημοτικής Αντιπολίτευσης, την παρακάτω επιστολή και έγγραφα:
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ Χριστόφορου Δανάκου π. Δημάρχου Καματερού
ΘΕΜΑ : ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
Θεωρώ απαραίτητο να κάνω τούτη την παρέμβαση, μετά τις διαστάσεις που πήρε η συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου στις 16 Ιουλίου στο θέατρο ΟΡΦΕΑΣ, με κύριο θέμα την κατασκευή του Δημαρχείου.
Πράγματι, η κατασκευή του Δημαρχείου είναι ένα έργο που λείπει από το Δήμο Καματερού.
Το έργο λοιπόν αυτό το αναδείξαμε το έτος 2000 ως Διοίκηση του Δήμου, εξασφαλίσαμε ένα σημαντικό μέρος της χρηματοδότησης από το ΕΠΤΑ και το έργο, με τα ίδια 1265 Μ2 κτιρίου, θα στοίχιζε λιγότερο από 2.000.000 ευρώ (650.000.000 Δραχμές) με μελέτη και κατασκευή.
Για αντιπολιτευτικούς και άλλους λόγους, η ηγεσία της σημερινής Διοίκησης με επικεφαλής τον
κ. Καμαρινόπουλο, άρχισε τις κομματικές παρεμβάσεις και πιέσεις με παράλληλες μηνύσεις εναντίον μου και εναντίον συνεργατών μου που ήταν μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής, με απώτερο σκοπό να μη γίνει το έργο.
Διώχθηκα πειθαρχικά (κατηγορία για παράβαση καθήκοντος), σύρθηκα στα δικαστήρια όπου αθωώθηκα πανηγυρικά τον Ιούνιο του 2002 (αρ. απόφασης 103/28-6-2002).
Ο κ. Καμαρινόπουλος όμως και η παρέα του, με τη συμμετοχή κάποιων εξυπηρετητών, όπως εξελίχθηκε, εργολαβικών συμφερόντων, προχώρησε σε μηνύσεις ποινικού χαρακτήρα εις βάρος μου και εις βάρος συνεργατών μου, στελεχών της Διοίκησης του Δήμου, ποινικοποιώντας την πολιτική ζωή του τόπου.
Ως πρύτανης της λάσπης, προσπάθησε να πείσει μεγάλη μερίδα λαού, ότι «διαπλεκόμενος» τελικά ήμουν εγώ και ότι ήθελα να δώσω το έργο σε «δικό μου»!!! εργολάβο.
Υπ΄ όψη, ότι ο μειοδότης εργολάβος κ. Κοκκίνης, σε σχέση με την εταιρία ΤΕΓΕΑ που προκρίθηκαν και έφθασαν στο άνοιγμα των οικονομικών προσφορών, εξασφάλιζε έκπτωση 440.000 ευρώ (150.000.000 Δραχμών), έναντι έκπτωσης 18.000 ευρώ (6.150.000 Δραχμών), που έδινε η εταιρία ΤΕΓΕΑ.
Το όφελος του Δήμου ήταν 422.000 ευρώ (144.000.000 Δραχμές).
Ταλαιπωρήθηκα στα ποινικά δικαστήρια επί σειρά ετών και το έτος 2008 αθωώθηκα παμψηφεί από το τριμελές Εφετείο Αθηνών τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου.
Σήμερα ως Δήμαρχος, ανακάλυψε ο κ. Καμαρινόπουλος την αναγκαιότητα της κατασκευής του Δημαρχείου!!!
Κανένας Δημοτικός Σύμβουλος της ευρύτερης αντιπολίτευσης δεν αμφισβήτησε την αναγκαιότητα της κατασκευής του έργου. Όμως εδώ πρέπει να μπουν άλλες παράμετροι:
Να γίνει αξιολόγηση, πραγματική έρευνα των προτεραιοτήτων και ιεράρχηση των αναγκών της πόλης και των προβλημάτων των πολιτών.
Θεωρώ ότι η κατασκευή του Δημαρχιακού μεγάρου αυτή τη χρονική στιγμή, δεν προέχει έναντι των μεγάλων προβλημάτων που έχουν σωρευθεί.
Η θέση μας αυτή (όλης της αντιπολίτευσης), ενισχύθηκε και με το γεγονός της υπερβολικά μεγάλης τιμής κόστους.
Είναι γελοίος ο ισχυρισμός της Διοίκησης ότι το κόστος θα ανέλθει στο ποσόν των 4.230.000 ευρώ (μόνο για την κατασκευή, αφού η μελέτη ήδη υπάρχει) και θα στοιχίσει δηλαδή 3.340 ευρώ το Μ2, ένα κτίριο που οι εσωτερικοί τοίχοι του δεν θα είναι από τούβλα και σοβά, αλλά θα είναι ξύλινοι (από μελαμίνη) και μεταλλικό πλαίσιο!!!
Ήμαρτον επιτέλους. Δεν είμαστε ούτε άσχετοι, ούτε αφελείς.
Καταψηφίσαμε ως αντιπολίτευση, την πρόταση όπως την διατύπωσε η Διοίκηση.
Συνειδητά, με τα δικά μας επιχειρήματα και με γνώμονα τα συμφέροντα της πόλης και των συμπολιτών μας.
Δεν μπορεί λοιπόν αυτές τις στιγμές, να γίνονται παιγνίδια εις βάρος του συνόλου απ’ όπου και αν προέρχονται.
Σε μια εποχή σκανδαλολογίας, διαπλοκής, βολέματος, μίζας, καρτέλ, Βατοπεδίων κ.α., δεν μπορούμε να προκαλούμε το δημόσιο αίσθημα της κοινωνίας των ανέργων, των ανασφάλιστων, των ημιαπασχολούμενων και των υποαπασχολούμενων.
Σε ό,τι έχει σχέση με τον Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξής μου κ. Ιωάννη Ρέππα, σας επισυνάπτω τις επιστολές μου προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και προς τον ίδιο.
Φιλικά, Χριστόφορος Δανάκος π. Δήμαρχος Καματερού, Δημοτικός Σύμβουλος.
1.
ΑΙΤΗΣΗ Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
Χριστόφορου Δανάκου του Δήμου Καματερού
Δημοτικού Συμβούλου
Επικεφαλής της παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Πέλοπος 22 Καματερό κοινοποίηση: Επικεφαλείς Δημοτικών παρατάξεων και
13451 ΑΘΗΝΑ Δημοτικούς Συμβούλους
Κύριε Πρόεδρε,
Μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου της 16ης Ιουλίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Ρέππας κατά την ψήφιση του θέματος για την κατασκευή του Δημαρχείου, διαφώνησε ανοιχτά με τη θέση της παράταξης που τον εξέλεξε Δημοτικό Σύμβουλο.
Ως εκ τούτου, με τη συνημμένη επιστολή μου του ζήτησα να παραιτηθεί από Δημοτικός Σύμβουλος.
Σας κοινοποιώ την επιστολή μου, η οποία παρακαλώ να αναγνωσθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να κοινοποιηθεί σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων.
Καματερό 20 Ιουλίου 2009
Με εκτίμηση
Για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Ο επικεφαλής Χριστόφορος Δανάκος
2.
κ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΠΠΑ
Δημοτικό Σύμβουλο
Δήμου Καματερού
Κύριε Ρέππα,
Το Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Ιουλίου που είχε σαν κυρίαρχο θέμα την κατασκευή του Δημαρχείου, κατέδειξε τις προθέσεις της Διοίκησης για:
Την υποθήκευση και υπερχρέωση του Δήμου μας για τα επόμενα 20 τουλάχιστον χρόνια.
Την κατασπατάληση και των τελευταίων πόρων του προγράμματος «Θησέας», προκειμένου να θεμελιωθεί για λόγους εντυπωσιασμού ένα έργο, το οποίο δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ.
Τον εμπαιγμό του Καματεριώτικου λαού, που θα πληρώσει στη διπλάσια τιμή την κατασκευή του Δημαρχείου. Πώς είναι δυνατόν ένα συμβατό οικοδομικό έργο να στοιχίζει 3.340 ευρώ ανά Μ2, τη στιγμή που το κόστος του δεν υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ ανά Μ2; Οι κατασκευαστές πολυκατοικιών, πωλούν προς 1.800 ευρώ το Μ2, κάνουν απόσβεση του οικοπέδου (αντιπαροχή) και αποκομίζουν και κέρδη. Αποτελεί σκάνδαλο Α΄ βαθμού οι συμπολίτες μας να χρεωθούν πάνω από το διπλάσιο κόστος, απ’ ό,τι πραγματικά θα στοιχίσει το έργο. Προσωπικά κατανοώ την ανάγκη κατασκευής Δημαρχείου, πράγμα που αναδείξαμε και εξασφαλίσαμε το 2000 ως Διοίκηση του Δήμου, με κόστος 2.000.000 ευρώ τότε και όχι με 4.230.000 ευρώ που θα στοιχίσει σήμερα.
Οι λόγοι της μη υλοποίησης του έργου σας είναι γνωστοί, όπως επίσης σας είναι γνωστοί αυτοί που εμπόδισαν στο να μη γίνει το έργο με πολιτικές πιέσεις και με μηνύσεις πειθαρχικού και ποινικού χαρακτήρα. Γνωρίζετε βέβαια ότι όλα αυτά κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος με την παμψηφεί αθώωσή μου, ως και την αθώωση των μελών της Δημαρχιακής Επιτροπής, με αποτέλεσμα όμως η πόλη να χάσει το Δημαρχείο. Σήμερα αυτοί οι άνθρωποι είναι τιμητές του έργου, του οποίου το κόστος έχουν υπερδιπλασιάσει (γιατί άραγε;), ως Διοίκηση του Δήμου.
Θεωρώ ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση πράξαμε το καθήκον μας, σεβόμενοι και τιμώντας τους συμπολίτες μας, που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Προσπαθήσαμε να φρενάρουμε ένα «πατενταρισμένο μεγάλο σκάνδαλο» και τεκμηριώσαμε τις απόψεις και προτάσεις μας.
Μου είναι ακατανόητη η συμπεριφορά σας, που με την ψήφο σας, θα μου επιτραπεί η έκφραση, «αδειάσατε» την παράταξη που σας ανέδειξε Δημοτικό Σύμβουλο, τη στιγμή που είχε προηγηθεί Δημοτική Ομάδα και τοποθέτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Σας καλώ να υποβάλετε την παραίτησή σας από Δημοτικός Σύμβουλος, προκειμένου η παράταξη να συνεχίσει το σοβαρό της αντιπολιτευτικό έργο. Εξ άλλου αυτό επιβάλλουν οι κανόνες της ηθικής και της δημοκρατίας.
Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, μένει πιστή στην ιδρυτική της διακήρυξη και παλεύει για τα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών, έξω και μακριά από προσωπικά, οικονομικά ή κομματικά συμφέροντα, σεβόμενη τον πολύπαθο και μεροκαματιάρη μέσο συμπολίτη μας.
Σας ευχαριστώ για τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας,
Καματερό 18 Ιουλίου 2009
Για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ο επικεφαλής, Χριστόφορος Δανάκος.
κοινοποίηση : Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, επικεφαλείς Δημοτικών παρατάξεων και Δημοτικούς Συμβούλους.
Εμείς θυμίζουμε ότι αναδείξαμε τα ζητήματα. Επισημαίνουμε ότι το ΠΑΣΟΚ και δεν μιλάμε για το τοπικό αλλά για την Ιπποκράτους, οφείλουν λα πάρουν μέτρα για κοστούμια...
Εκτός αν αναλάβει το έργο κανένας δικός τους Τρομπούκης...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

pros neomakatero

an thelete na legeste dimokrates stamatiste thn logokrisia ton apanthseon eleythera opios bazei sxolio na pernaei sto blog.

Ανώνυμος είπε...

ουφ τώρα που ήρθε και η επιστολή ησύχασα ο δυσμοιρος.....
Αλήθεια υπάρχει κανένας μηχανικός του Ε.Μ.Π. παρακαλώ , να μας πεί πως υπολογίζει το κόστος σε μελέτες ας πούμε το Δημαρχείο.
Α. Ενα πουλάκι μου σφύριξε ότιυπάρχουν προτιμολογήσεις απο το ΥΠΕΧΩΔΕ χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό των μελετών.
Β. Ενα άλλο με ρώτησε πόσα χρονια πέρασαν απο το 2000 ( εννεα μάλλον) και πόσο έχουν αυξηθεί απο τότε τα οικοδομικά υλικά; Ακουσα, μου είπε ότι διπλασιάσθηκαν....
Γ. Ενα αλλο μου είπε ότι κάνει αντιπολιτευση του καφενείου ο Δανάκος. Τι εννοεί άραγε; Στο καφενείο ή για το καφενείο;
ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΕΙΠΕ,
Δ. αραγε σε αυτόν τον τόπο υπάρχει κανείς που να θέλει το καλό του.

anatropikamaterou@gmail.com είπε...

ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΠΟΣΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ...
ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ....

Ανώνυμος είπε...

kai an nomizeis oti tha stamatisoyme kaneis lathos ayta poy erxontai den ta fantazese.
Tha krivesai mesa sto adeio apo epipla spiti soy giati ua sta exei parei Ο Κ. .....SOY THIMIZI TIPOTA AYTO;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ. ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΑ .
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥ.

Ανώνυμος είπε...

καλα το βατοπεδιο η δεξια δεν το εκανε? ο χριστοφορος με ποιον ειναι?με τους σκανδαλιαρηδες?απο αυτους δεν ζηταει την στηριξη?πλακα εχει να του την δωσουν μετα τι θα λεει οτι εξιλεωθηκαν?