Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Oι πρώτες αντιδράσεις στο “Μεγάλο Φαγοπότι” του Δήμου Καματερού

La Grande bouffe στο Δήμο του Καματερού προκαλεί αναταράξεις.
Η πρώτη δημόσια αντίδραση από την «Ιθάκη»
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΚΑΛΕΣΜΑ
Ενωτικού Κινήματος Νέων Καματερού για ΠΑΙΔΕΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ «ΙΘΑΚΗ»
A) Νέες και Νέοι, Πολίτες και Φίλοι του Καματερού στη «Λαϊκή Συνεδρίαση» του Δημοτικού Συμβουλίου στον Ορφέα, στις 16-07-09!!! (περίοδο καύσωνα και διακοπών) ο Δήμαρχος Νικήτας Καμαρινόπουλος, η Δημοτική του ομάδα και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης «Ανεξάρτητη Συσπείρωση Καματερού» κ. Γιάννης Ρέππας, Πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Γέρος του Μοριά» αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κατασκευή Δημαρχιακού Μεγάρου 1200 τετρ.μέτρων (απλή κατασκευή, χωρίσματα εσωτερικών χώρων με γυψοσανίδες) αρχικής κοστολόγησης 4.5 εκατομμύρια € (1.5 δισεκατ. δραχμές περίπου)!!!!!.
Τους είναι γνωστό ότι, με βάση τους τύπους αναπροσαρμογής της τιμής και όταν παραδοθεί, το κόστος του «Μεγάρου» θα φθάσει τα 8 εκατ.€ (3 δισεκατ. Δραχμές περίπου)!!!!!!.
Η αρχική κοστολόγηση κατασκευής ανά τ.μ. είναι 3.750 €(4500000:1200=3.750)!!!!!
Η τελική τιμή κατασκευής ανά τ.μ θα ανέλθει στα 6.666€ (8000000:1200=6.666)!!!!!
Στα ανωτέρω ποσά θα πρέπει να προσθέσουμε και το κόστος εξοπλισμού του Δημαρχιακού Μεγάρου καθώς και το κόστος της «Σάουνας!!» ή «Τζακούζι!!» που θα χρειαστεί το γραφείο του Δημάρχου. Ο Θεός να μας βοηθήσει…..
Στο Καματερό, η Παιδεία, ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός, η Κοινωνική Μέριμνα και η Κοινωνική Δικαιοσύνη με ευθύνη της δημοτικής Αρχής βρίσκονται σε τέλμα.
Η οικονομική κρίση και η ανεργία μαστίζει τους Νέους και τους Πολίτες του Καματερού. Τα περήφανα Γηρατειά αδυνατούν να επιβιώσουν (στα ΚΑΠΗ του Δήμου υποχρεώνονται να πληρώσουν 20 λεπτά τον καφέ τους!!!).
Ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί του Σύμβουλοι και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης κ. Ρέππας, Πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Γέρος του Μοριά», έχουν όραμα……………..!!!! (Ο κ. Δανάκος τι έχει να πει;;;)
B) Καταγγέλλουμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Χρυσοβέργη και την Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου για εσκεμμένη ενέργεια κατ’ εξακολούθηση που έγκειται στο να μην δοθεί σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους η Ανοικτή Επιστολή του Ενωτικού Κινήματος Νέων «ΙΘΑΚΗ», κάτι που όφειλαν να κάνουν.
Η Ανοικτή Επιστολή πρωτοκολλήθηκε από τον Διευθυντή Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου και παρεδόθει στο Γραφείο Δημάρχου καθώς και στο Γραφείο του Προέδρου του Δ.Σ. Στην Επιστολή αναφέρεται ρητά: «Απαιτούμε: Σεβασμό στον Πολίτη του Καματερού. Σεβασμό στους Νέους.
(Να διαβαστεί η επιστολή στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στον «Ορφέα» και να δοθεί σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους)».
Σε κανέναν Δημοτικό Σύμβουλο της Αντιπολίτευσης δεν εδόθει ούτε στους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Ζάγκα –Παπαναγιωτάκη –Κατσέλη κ.α. της Δημοτικής Αρχής.
Ποιος κοροϊδεύει ποιόν κ. Πρόεδρε;;;;; (λυπούμεθα ειλικρινά για την καταγγελία μας αλλά είναι η Τρίτη φορά που επαναλαμβάνεται το ίδιο ολίσθημα).
Γ) Καλούμε όλους τους νέους, τους Δημότες, τους Φίλους του Καματερού, τους Επικεφαλής των παρατάξεων, τους Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης και της Διοίκησης, τους Διευθυντές Προϊσταμένους και Υπαλλήλους του Δήμου, τους Προέδρους Πολιτιστικών-Αθλητικών-Εμπορικών Συλλόγων και Σωματείων, τους Ιερείς της Πόλης, το σύνολο της μαθητικής κοινότητας (μαθητές, γονείς, Εκπαιδευτικούς), να αγωνιστούμε όλοι μαζί για μια πόλη που να μπορείς να ζεις, για κοινωνικές διεκδικήσεις, για ισότητα, για αξιοκρατία, για διαφάνεια, για υπευθυνότητα, για ενημέρωση, για δικαίωμα όλων στη γνώση, για Πολιτιστική αναβάθμιση.

Είναι υποχρέωση όλων μας να ανατρέψουμε την απόφαση κατασκευής του Δημαρχιακού Μεγάρου.
Ο Δήμος ένα χρόνο πριν την αποχώρηση του Δημάρχου Νικήτα Καμαρινόπουλου δεν θα υποθηκευθεί για δεκαετίες.
17/07/09 Αγωνιστικά
για την «Ιθάκη»
Γιώργος Κωνσταντακόπουλος
Καθηγητής-Διευθυντής
1ου Γυμνασίου Καματερού (1982 έως 2006)
Συνημμένα: Ανοικτή Επιστολή Ενωτικού Κινήματος «ΙΘΑΚΗ», 15/07/09
1.κ. Υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης
2.Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζή
3.Γ.Γ. Περιφέρειας Αττικής
4.Πολίτες του Καματερού
5. Μέλη της «Ιθάκης»
6.Δημοτικούς Συμβούλους Καματερού
8.Προέδρους Πολιτιστικών –Αθλητικών Συλλόγων
9.Προέδρους Εμπορικών Συλλόγων
11.Ιερείς της Πόλης
13.Προέδρους και μέλη Σχολικών Επιτροπών –Μαθητικές Κοινότητες
14.Δ.Σ. ΚΑΠΗ
15.Δ.Σ. Παιδικών Σταθμών
16.Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων
17.Διευθυντές και Συλλόγους Καθηγητών και Δασκάλων
18.Τοπικές Οργανώσεις Κομμάτων
19.Κόμματα της Βουλής
20.Πρώην Δημάρχους Καματερού
21.Όμορους Δήμους
22.Περιφερειακό Τύπο(προς δημοσίευση)
23.Δήμαρχο και Πρόεδρο Δ.Σ. Καματερού

Υ.Γ. Για την ενημέρωση όλων, παρακαλούμε όσους λαμβάνουν γνώση να προωθούν τα κείμενα της «ΙΘΑΚΗΣ» σε φίλους και Δημότες του Καματερού
Επικοινωνία με την "Ιθάκη": ithakineon@yahoo.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

giati den pairnei o DANAKOS to kefali tou dosilogou REPPA.
Oso gia tous ypolipous ua tous petaksoume se ena xrono emeis apo tora.

Ανώνυμος είπε...

o danakos apla perimenei na shkvthei to thema gia na steilei apantisi sto neo kamatero.
TI OREA....

Ανώνυμος είπε...

Aς μας πει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, που κάνει την πάπια όπου δεν τον βολεύει, ενώ κατά τα άλλα μιλάει λες και γράφει έκθεση ιδεών με αυτό το αθώο βλέμα του:Τί μισθό παίρνει για την θέση του στον Δήμο;Λίγο πιο κάτω από τα 2000 ευρώ αν δεν κάνω λάθος κάθε μήνα, συν τα επιπλέον για κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,άλλα 1200 ευρώ περίπου.Κάθε πότε πατάει στον Δήμο το πόδι του για να υπάρχει μια δικαιολογία για τον μισθό του τουλάχιστον;Νομίζω μια δύο, άντε τρείς φορές το μήνα κι αυτό υποχρεωτικά λόγω των συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου,αλίμονο πρόεδρο, τον έχει ο Δήμαρχος, τον δείχνει και λίγο για να μην γίνει εντελώς ρεζίλι με την αδιαφορία του.Πού ακριβώς βολέυτηκε τώρα τελευταία από μέγαλοστέλεχως του ΠΑΣΟΚ, με την συνδρομή του Δημάρχου για να παίρνει πολύ πιο παχυλό μισθό από εκείνον που έπαιρνε στην παλιά δουλεία του(και με εκτός έδρας);
Μόνο τα λεφτά έχουν αξία τελικά και όχι η προσφορά στην κοινωνία.Για όνομα του θεού άλλοι άνθρωποι γιατρέ μου και υποφέρουν και νοσούν και πεινάνε.Αυτά και τα θερμά μου συγχαρητήρια.